PU Did4kwa Mahu Rob0h Rumah Bekas Isteri Hanya Kerana Dibina Atas Tanah Miliknya?

Pada Aidilfitri tahun ini ramai yang berkongsi berita gembira termasuklah pendakwah Da’i Farhan yang memuat naik beberapa keping gambar bersama keluarga kecilnya seolah-olah memberitahu beliau sudah kembali rujuk dengan bekas isterinya.

Kisah perkahwinan Da’i Farhan sebelum ini telah tular di media sosial apabila beliau telah berkahwin kali kedua dengan seorang wanita yang dikenali sebagai Dr. Erin.

Ko.ntroversi rumah tangga seorang lagi PU

Sementara itu, ada pula timbul k.ontroversi rumah tangga mengenai seorang lagi pendakwah lain baru-baru ini.

Seorang pendakwah PU Raihan atau dikenali sebagai Raihan Husni dilihat memuat baik satu status sedang mencari perkhidmatan bagi membantunya merobohkan sebuah rumah.

Status tersebut bagaimanapun turut dikongsikan oleh bekas isterinya di ruangan Facebook Ain Qaiyimah.

Status berkenaan terbongkar apabila bekas isterinya berkongsi kisah sebenar yang merujuk kepada rumah yang dibina atas nama PU tersebut.

Ain Qaiyimah turut berkongsi beberapa keping gambar rumah dan keadaan isi rumah yang cantik dan indah itu.

Terk.ilan dengan mudah rumah ini mahu dimu.snahkan

Bekas isterinya turut terkilan kerana rumah yang tersimpan kenangan dan dibina menggunakan titik peluhnya sendiri itu dengan mudah mahu dim.usnahkan.

Namun begitu, Ain Qaiyimah turut pasrah dan redho dengan ujian yang menimpa dirinya dan tidak akan menuntut apa-apa mengenainya.

Ada tak selama ini saya kac4u hidup dia

“Tapi tu la. Dia memang silap pergi up status nak robohkan rumah. Ada tak selama ni saya kac4u hidup dia sehingga dia sendiri up status untuk runtuhkan rumah “batu”.”

“Tu dah macam ug.utan j.enayah sbb kes belum bicara di m4hk4mah. Dia yg mulakan pergi public benda ni.”

Nak s.abotaj pada harta orang

“Dia yang dedah dulu. Lepastu saya pulak yang kene, pastu cakap saya yang f.itnah dia?”

“Tu satu j.enayah sebab m4hk4mah belum putuskan. Nak lakukan s.abotaj pada harta orang.”

Tak langsung mengaku status tu dia yang buat sendiri

“Dia sendiri up status nak r.obohkan rumah “batu”. Tak ada siapa p.aksa dia buat status tu.”

“Bila kena s.erang, dia nak buat report. Maknanya dia secara tak langsung mengaku status u.gutan s.abotaj tu dia yg buat sendiri.”

Selamat beraya dalam lokap

“Dengan kata lain, dia dah masuk per.angkap sendiri. Buat ug.utan je.nayah utk buat s.abotaj pada harta orang boleh kena r.eman.”

“So bagus la awak buat report. Awak serah diri pada p0lis. Selamat beraya dlm l.okap.”

Hanya dengar sebelah pihak sahaja

“Dan khusus untuk kerabat awak yang tiba2 s.erang saya kat wall saya, Selama ni awak pernah tanya apa masalah saya?”

“Ada pernah call? Wasap? Or datang rumah? So awak pun hanya dengar sebelah pihak sahaja.”

Awak nak saya tunjuk f.ail PU kenapa saya mohon c.erai

“Mana tabayyun yg awak belajar? Main terjah wall orang dan buat huru hara menambahkan lagi api.”

“Awak nak saya tunjuk fail PU kenapa saya mohon c.erai? Saya boleh bagi. Tapi lepas saya bagi, awak kena up di wall supaya semua orang baca. Berani tak.”

Rumah yang hangus dibina atas tanah bekas suami

“Saya telah mendapat satu permintaan daripada seseorang untuk melihat

Rumah yang “H.angus” atas Sebab dibina Di atas tanah bekas Suami.”

“Harini baru saya tergerak hati nak letak. Sebab nak post pun perlu ada kekuatan.”

Saya dah penat naik turun m4hk4mah

“Saya taknak tuntut apa2 Sebab saya dah penat naik turun m4hk4mah. Dan dia pun pernah up status untuk runtuhkan rumah Ini.”

“Bagi saya, silakan buat apa sahaja yang dia nak, Mungkin dia tak rasa macam mana susahnya untuk keluarkan duit sampailah tertegaknya rumah Ini dah isinya.”

Mudah-mudah dia nak runtuhkan

“Sebab itu mudah2 dia nak runtuhkan. Bayangkan Kalau dia yg keluar duit untuk rumah Ini? Mau dia simpan rumah Ini untuk keturunannya.”

“Tak apalah, Hari Ini Allah telah uji saya Dengan mengambil harta saya, Tapi saya yakin tak dapat kat dunia, Allah akan gantikan saya Dengan sebuah Rumah Di syurga nanti.”

Isteri kalau ada harta cipta sendiri

“Pengajaran, isteri Kalau ada harta, cipta harta sendiri.. Sebab kita tak tahu jodoh kita dengan dia sampai bila.”

“Saya sendiri tak sangka jodoh saya sudah habis.”

Selain itu, ain turut memberitahu isu rumah tersebut masig belum dibicarakan di m4hk4mah.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sed1h dengan nasib yang men.impa Ain dan turut menitipkan semangat semoga wanita ini terus kuat mengharungi kehidupan mendatang.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: yoy

 

Be the first to comment on "PU Did4kwa Mahu Rob0h Rumah Bekas Isteri Hanya Kerana Dibina Atas Tanah Miliknya?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*