Sedih Bapa Buat Luahan Anaknya Berusia 2 Tahun Lem4s Dalam Besen Di Rumah Pengasuh, ini apa yg berlaku

Georgetown: “Memang s3dih, kehilangan ini amat meng33jutkan namun kami reda.”

Demikian luah Farhan Danial Wan Azmi, 26, bapa kepada kanak-kanak berusia dua tahun, Sophia Fatehah, yang meningg44l dunia akibat l33mas dalam besen di rumah pengasuhnya di Permatang Damar Laut, Batu Maung semalam.

Farhan Danial berkata, ketika kejadian, dia berada di h00spital bagi mendapatkan laporan perubatannya sebelum dihubungi pengasuh terbabit pada jam 1 tengah hari bagi memaklumkan kejadian.

Katanya, pengasuh mendakwa, selesai memandikan Sophia Fatehah, dia men1ngg4lkan seketika kanak-kanak itu di bilik air bagi mengambil tuala.

“Sebaik kembali ke bilik air, pengasuh mendapati anak saya dalam keadaan tersungkur dalam besen dan sudah tidak sedarkan diri.

“Pengasuh terbabit memberitahu sudah memberi r4wat4n awal kepada Sophia Fatehah dan menghubungi ambulans,” katanya ditemui di H0spital Pulau Pinang (HPP) di sini, hari ini.

Menurut Farhan Danial, anak bongsu daripada dua beradik itu baru saja pulang ke rumah selepas seminggu berada di h0spital bagi mendapatkan r4watan p3nyakit yang dihidapi.

“Kami tidak menyalahkan pengasuh kerana sudah kenal lama dengannya dan dia menjaga Sophia Fatehah dengan baik sejak berusia dua bulan.

“Malah anak sulung kami yang berusia enam tahun juga turut dijaganya sejak berusia enam bulan,” katanya.

Sumber pula berkata, pihaknya menerima l4poran berhubung kejadian daripada d0ktor di wad k3cem4san HPP.

Katanya, laporan mendapati pengasuh men1ngg4lkan m4ngsa4 di dalam besen berisi air bagi mengambil tuala sebelum menemui kanak-kanak itu dalam keadaan terlangkup.

“m4ngs4 dirawat di Wad Pediatrik HPP sebelum disahkan m3ningg4l duni4 pada jam 2 pagi tadi.

“Pengasuh sudah dit4h4n bagi membantu siasatan,” katanya.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah Barat Daya Superintendan AA Anbalagan ketika dihubungi mengesahkan kejadian terbabit.

Kredit:HMETRO Video: MG

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : awattsyeikh via MetroKini

Be the first to comment on "Sedih Bapa Buat Luahan Anaknya Berusia 2 Tahun Lem4s Dalam Besen Di Rumah Pengasuh, ini apa yg berlaku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*