Sajat Belum Ditemui, Sekali Alicia Amin Beri Kata2 Ped4s

Terdahulu, usahawan kosmetik terkenal iaitu Muhammad Sajjat atau lebih dikenali sebagai Nur saj4t telah didakwa mencetuskan provkasi dengan berniat ingin keluar dari agama Islam. Kenyataan itu dipercayai dinyatakan sendiri olehnya dengan berkongsikan sebuah video di media sosial.

Terbaru, model terkenal iaitu Alicia Amin berkongsikan ‘quote’ dari pengguna Twitter yang lain mengenai isu Nur saj4t dikec4m ramai susulan kenyataannya itu.

Kongsi status di IG Story

Alicia Amin berkongsikan satu ‘quote’ petikan dari pengguna Twitter dan dimuat naik melalui IG Story. Secara umumnya, petikan status berkenaan dipercayai bercakap mengenai kec4man netizen terhadap usahawan kosmetik tersebut. Malah, sehinggakan netizen didakwa berniat untuk ‘membnvh’ saj4t. Pengguna Twitter tersebut turut mempersoalkan mengenai ketenteraman yang dipraktiskan dalam agama.

#protectsajat

Susulan itu, Alicia Amin menerima satu mesej dari pengikutnya yang dipercayai menerangkan mengenai hukman bnvh terhadap individu yang murt4d. Model terkenal itu didakwa tidak bersetuju dengan pendapat berkenaan sehingga melibatkan hkvman bnvh terhadap mana-mana individu. Di samping itu, Alicia turut bersuara untuk melindungi saj4t dan dilihat cuba menyokong usahawan tersebut dengan disertakan #protectsaj4t dan #saj4tdeservesbetter.

Bukan itu saja, Alicia dilihat bertegas dengan sokongannya terhadap Nur saj4t dan menyokong hak kemanusiaan dalam setiap agama. Dia turut tidak bersetuju sekiranya dilaksana hukvman bunuh atau ancaman terhadap seseorang demi mengikut serta mangamalkan agama.

Sumber: Alicia Amin

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : OhBulan via MetroKini

Be the first to comment on "Sajat Belum Ditemui, Sekali Alicia Amin Beri Kata2 Ped4s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*