Vaksin : Suhaimi Mohon Allah Buka Hati Mufti & Ulama Lihat Kebenaran Dengan Mata Pandangan Allah

Ingat lagi tak dengan bekas penyanyi kumpulan nasyid In Team, Suhaimi Saad? Jika sebelum ini namanya pernah terpalik dengan kontroversi kononnya beliau menyediakan khidmat urutan beserta ‘layanan istimewa’, kali ini sekali lagi namanya menjadi sebutan netizen apabila dia membuat sendiri pendirian anti vaksin.

Terbaru ini, beliau katanya nekad menolak vaksin c0v1d-19 meskipun Menteri Hal Ehwal Agama Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Bakri menyarankan umat Islam untuk mengambil vaksin.

Berkara ini didedahkan sendiri oleh beliau di dalam sesawang media sosial miliknya. Menerusi satu perkongsian di Instagram, Suhaimi berkata dia tidak mengecam ulama atau pun mufti, namun apa sahaja hujah mengenai vaksin ia tidak dapat mengubah keputusannya.

Aku tak kec4m ulama atau mufti, tak juga berniat menghasut sesiapa. Apa pun hujah orang, itu tidak akan semudah-mudahnya mengubah pendirian aku.

Ini sebab aku pun ambil dalil dari al-Quran. Dalam al-Quran, Allah kata kalau kau ikut cara hidup kebanyakan manusia atas muka bumi ni, nescaya kau akan disesatkan dari jalan Allah.

Dalam masa yang sama, Suhaimi juga turut menyatakan dia nekad dan lebih lebih rela m4ti daripada membiarkan agamanya dih1na dan diperbod0hkan oleh musuh Islam.

Aku rela m4ti berbanding membiarkan agama Allah dihina dan diperb0doh-bod0hkan oleh musuh Islam.

Dan aku minta pada Allah agar Allah buka seluruh hati manusia khususnya para mufti dan ulama untuk melihat kebenaran dengan mata pandang Allah.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Bawang rangers

 

Be the first to comment on "Vaksin : Suhaimi Mohon Allah Buka Hati Mufti & Ulama Lihat Kebenaran Dengan Mata Pandangan Allah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*