“Mengadu Sakiit Bahagian…” Isteri Syafiq Ahmad Di Pindahkan Ke HKL, Ini Puncanya

Georgetown: Nur Amalina Norain, 25, isteri kepada pemain bola sepak kebangsaan, Muhammad Syafiq Ahmad, 25, yang menerima raw4tan di h0sp1tal Seberang Jaya (HSJ) kini dipindahkan ke h0sp1tal Kuala Lumpur (HKL) bagi pemantauan pakar di sana.

Perkara berkenaan dimaklumkan bapa Muhammad Syafiq, Ahmad Ibrahim, 56 yang memberitahu bahawa keadaan menantunya itu bertambah baik namun pakar perub4tan di sana ingin terus memantau keadaan Nur Amalina.

Ahmad berkata, menantunya itu dipindahkan ke HKL sekitar jam 6.30 pagi tadi dan mereka sekeluarga akan ke ibu negara bagi menziarahi serta memberi semangat kepada Nur Amalina.

“Selepas pembed4han yang dijalankan keadaan menantu saya bertambah baik dan stabil namun dia dipindahkan ke HKL kerana pakar di sana mahu memantau keadaan kesihatannya dengan lebih lanjut.

“Kami sekeluarga bersama Syafiq akan ke HKL untuk bersama Nur Amalina sehingga dia sembuh dan dibenarkan keluar dari h0sp1tal,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Terdahulu, Nur Amalina dipindahkan dari h0sp1tal Sungai Bakap (HSB) ke HSJ selepas mengadu kes4kitan di bahagian pervut dan belakang anggota badannya kesan daripada kem4langan yang menimpa mereka sekeluarga termasuk pembantu rumah pada awal pagi Ahad lalu.

Pemeriksaan doktor mendapati Nur Amalina mengalami keceder4an pat4h tulang rusvk, pendar4han dalam p3rut dan ot4k serta pat4h tul4ng peh4 kiri yang memerlvk4n pembed4han segera dijalankan.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi Ahad lalu, Muhammad Syafiq yang memandu Toyata Vellfire dari Johor Bahru dalam perjalanan membawa isterinya, Nur Amalina, yang berpant4ng ke kampung mentuanya di Pendang, Kedah.

Turut menaiki kenderaan terbabit ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan dua anak pemain bola sepak itu Aaira Nur Saffiya, 2 dan Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 42.

Nah4s terbabit mengorbankan Zainab, Muhammad Aisy Saqeef dan Titik.

 

sumber : hmetro

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "“Mengadu Sakiit Bahagian…” Isteri Syafiq Ahmad Di Pindahkan Ke HKL, Ini Puncanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*