TSMY buktikan bahawa dia PM terbaik yang pernah Malaysia miliki.

Kalau orang tanya saya, Siapa PM terbaik Malaysia yang pernah ada setakat ni, Jawapan saya Tan Sri Muhyiddin Yassin. Kenapa? Sebab dia cipta sejarah dalam ramai-ramai yang pernah pegang jawatan PM, cuma dia sahaja yang nampak berbeza…

Dia sorang je yang pernah ketuai takbir raya, jadi imam untuk para menteri, baca doa untuk rakyat, tak pernah cakap melayu mal4s, tak pernah suruh rakyat ikat perut, tak pernah kata rakyat manja, tak pernah cakap soal politik ketika buat pengumuman khas…

banyak lagi kalau senarai… Dia tak pernah cakap negara tiada duit, tak pernah cakap sal4hkan kerajaan lama, tak pernah cakap yang menyak1tkan hati, tak pernah sal4hkan PM sebelumnya, tak pernah cakap perkataan menyomb0ng diri dan masih banyak lagi… Anda sambunglah sendiri

Padahal dia baru sahaja berapa bulan dia pimpin kerajaan, macam-macam dah dia buat. Inilah PM yang rakyat perlvk4n

Bukannya PM yang asyik kata rakyat mal4s dan suruh rakyat ikat perut. Padanya perkara yang menjadi keutamaannya kini adalah kebajikan rakyat, pembangunan negara, ekonomi dan kesihatan rakyat.

Tan Sri Muhyiddin Yassin The Best Malaysia Prime Minister Ever!

Moga Allah sentiasa melindungi beliau dari niat jah4t manusia yang tam4k dan g1lakan kuasa. Moga Allah berikan beliau kesihatan yang baik dan panjangkan usia beliau serta Semoga beliau kekal menjadi PM buat rakyat Malaysia…. Aamiin Ya Mujib.

Saya tak pernah terfikir dan sangka Malaysia ada PM seperti ini. Itulah gunanya agama , Itulah baiknya bila pemimpin baik agamanya dan t4kut pada Allah. Mana yang baik kita sokong, rakyat tak perlvk4n PM yang banyak janji manis tapi rakyat perlvk4n PM yang bila dia cakap dia buat.

Terima kasih abah sebab bertungkus lumus mentadbir Malaysia sepanjang v1rus c0v1d 19 yang mel4nda seluruh dunia. Kami bersyukur Allah kurniakan kami PM yang begitu baik ketika v1rus mel4nda.

Setiap mus1bah yang berlaku pasti ada hikmahnya. Mus1bahnya adalah v1rus dan hikmahnya adalah dapat PM yang baik.

Alhamdulillah.. Allah hadirkan PM ke-8 TSMY.. di saat negara menghadapi cov1d 19.. semoga dipermudahkan urusan mentadbir negara Malaysia yang dicintai Aamiin. Alhamdulilh syukur Ya AllahAamiin Yaa Mujib.

Tan Sri Muhyiddin Yassin yang dilantik sebagai Perdana Menteri kelapan bagi menggantikan Tun Dr Mahathir Mohamad melalui jatuh bangun dalam kerjaya politiknya khususnya selepas digugurkan daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri di bawah pentadbiran Barisan Nasional (BN), tiga tahun lalu.

Muhyiddin, 73, yang juga Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) dipilih sebagai Perdana Menteri oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, selepas memperoleh kepercayaan majoriti Ahli Dewan Rakyat.

Note: mungkin ada yg tidak bersetuju dengan tullisan ini, tak mengapa kerana anda ada pililhan masing2, cuma jangan diperle.keh pilihan orang lain…

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Sembang Harian

 

Be the first to comment on "TSMY buktikan bahawa dia PM terbaik yang pernah Malaysia miliki."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*