Tunang Hil4ngkan Diri Ketika Hari Pernikahan, Bermacam Alasan Diberikan. Lepas 3 Bulan Aku Dapat Kejvtan!

Tunang Hilangkan Diri Ketika Hari Pernikahan, Bermacam Alasan Diberikan. Lepas 3 Bulan Aku Dapat Kevtan! Untuk para pembaca, saya harap kisah saya dijadikan iktibar untuk semua, jangan risau karangan saya tak akan buat anda semua pen1ng bila membacanya.

SAJAHEBOH.COM - Tunang Hilangkan Diri Ketika Hari Pernikahan, Bermacam Alasan Diberikan. Lepas 3 Bulan Aku Dapat Kejutan!Majlis perkahwinan lagi berbaki 1 minggu saja lagi, Kad jemputan sudah diedarkan, mak andam, katering pelamin baju semua sudah ditempah dan dibayar, family yang lain sudah ada yang bermalam di rumah saya untuk majlis yang dinantikan oleh keluarga saya, malam berinai, yang cukup membuatkan jiwa saya jadi kac4u air mata berlinang tak henti sebab rombongan pengantin lelaki yang sepatutnya datang ke kampung saya tapi masih belum muncul.

Ya Allah lagi beberapa jam majlis akad nikah, inai di jari kaki dan tangan sudah pun merah, pelamin nikah indah siap diruang tamu rumah dengan lampu malap nampak romantik, keluarga sibuk bergotong royong didapur untuk majlis akad nikah esok hari.

Hati sudah menjadi tak tentu arah, saya hubungi tunang tapi malangnya hp off, pakcik dan makcik tunang saya langsung tak nak jawab panggilan saya, dalam hati saya dah yakin dia tidak akan datang ke majlis saya.

Majlis akad nikah akan diadakan selepas waktu zohor, yaa betul sangkaan saya, mereka tidak datang, Ya Allah swt,men4ngis sed1h ketika itu bukan disebabkan saya tidak jadi kahwin tetapi sed1h melihat mak bapak ahli keluarga dan adik beradik saya yang sepatutnya gembira tetapi bertukar sed1h hampa kec3wa dan m4lu.

Tanpa berpikir panjang seawal pukul 7 pagi saya kumpulkan ahli keluarga terdekat saya gagahkan diri beritahu mereka yang si lelaki tidak akan datang, mak dan ayah saya cepat bat4lkan majlis sanding yang sepatutnya di buat didewan yang telah di tempah, termasuk pelamin, katering, mak andam dan juga photographer, dalam masa yang sama saya sangat tidak tahu menahu apa sebab dia tak nak hadirkan diri walhal perbelanjaan kahwin semua dia yang berikan, ketika bertunang family dia datang membawa duit belanja kahwin dan juga hantaran bertunang.

Saya bersyukur walaupun dalam keadaan begini family masih rasional dan mereka beranggapan si lelaki sudah beristeri sebab tu tidak munculkan diri, majlis ditukar dengan kenduri kesyukuran. ahli keluarga semua bersimpati pada saya, tidak kurang juga ada yang mengh1na dan menc3muh saya seolah2 saya yang bersalah.

Saya masih waras, saya masih sayangkan keluarga saya, tidak terpikir untuk membvunvh diri atau melarikan diri kerana saya sangat yakin pasti ada hikmah dsebalik semua ini.

Selang seminggu si lelaki menghubungi saya, bermacam alasan yang dia beri, family saya yakin pasti ada perkara yang dia sorokkan, dengan cara baik family putuskn tali pertunangan dengan tunang saya melalui panggilan telefon dengan cara yang baik, ramai juga yang menyuruh ayah saya untuk failkan sam4n, tapi ayah dan mak enggan dan mereka yakin pasti ada balasan yang lagi setimpal yang akan dia perolehi selepas ini.

3 bulan selepas kejadian tersebut saya terima panggilan dari seorang perempuan, mem4ki, mengh1na dan menc4ci saya dengan kata kes4t, saya pelik hairan bin tekejvt, kenapa saya kena m4aki h4mun tiba, saya dengan tenang membaca semua c4ci m4ki perempuan tersebut, rupanya dia isteri kedua kepada bekas tunang saya, dia tuduh saya per4mp4s suami dia, dalam keadaan tu, saya nak gelak dan n4ngis pun ada, bukan apa dia tuduh saya per4mp4s padahal saya tak jadi kahwin pun dan saya tidak tahu menahu pun yang dia sudah beristeri dua dan mempunyai anak seorang berusia 1 bulan .

Saya m4ngs4 penipuan, oleh lelaki penipu yang bersumpah bahawa dia bujang, kalau perempuan lain maybe boleh jadi gila sebab tak jadi kahwin. Selepas isteri dia dah puas m4ki h4mun saya, saya send semua bukti gambar pertunangan, majlis rewang, pelamin nikah inai dan persiapan kahwin yang lain terutama sekali kad jemputan kahwin.

Tak cukup dari tu semua bukti resit pembayaran/perbelanjaan persiapan kahwin saya send dengan isteri dia, tekejvt tak terkata si isteri, saya jelaskan dengan nada yang lembut tanpa berk4sar walau sedikit pun saya faham perasaan dia sebagai perempuan, saya slowtalk dengan dia agar dia tidak salah faham dengan situasi saya, alhamdulillah dia terima dengan baik, dan dia sedia bermadu dengan saya katanya dia yakin saya perempuan yang baik untuk suami dia tapi Oh Tak Mungkin cukup dengan apa yang bekas tunang buat pada saya dengan keluarga saya, cukup memalvk4n saya.

Dipendekkan cerita, kawan saya telah send keratan akhbar pada whatsapps saya, tekejvt juga bila saya terbaca akhbar tu, si lelaki telah ditangkap p0lis kerana men1pu tak perlu la saya aibkan apa pen1puan yang telah dia buat sehingga dimuat naik dalam surat khabar tak kurang juga diviralkan di facebook, keluarga saya menadah tangan tanda syukur pada Allah swt akhirnya dia terima balasan atas apa yang telah dia lakukan selama ini, dalam kegembiraan tersebut mak n adik saya men4ngis melihat wajahnya yang terpampang di surat khabar, walaupun masih m4rah tapi….

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : sajahebooh

 

Be the first to comment on "Tunang Hil4ngkan Diri Ketika Hari Pernikahan, Bermacam Alasan Diberikan. Lepas 3 Bulan Aku Dapat Kejvtan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*