Amitabh, Abhishek Bachchan positif Cov1d-19

BINTANG tersohor Bollywood, Amitabh Bachchan dan anaknya, Abhishek, disahkan positif w4b4k koronav1rus (c0v1d-19) dan ditempatkan di sebuah h0sp1tal Nanavati di Mumbai, India.

Hindustan Times melaporkan, perkara itu dimaklumkan Amitabh, 77, dan Abhishek, 44, menerusi akaun Twitter milik mereka.

Menurut Amitabh Bachchan, beliau dibawa ke h0sp1tal selepas mengadu ses4k nafas dan meminta sesiapa yang pernah berhubung atau bertemunya membuat ujian c0v1d-19.

“Saya disahkan positif c0v1d-19. Sudah dipindahkan ke h0sp1tal. Keluarga dan kakitangan sudah menjalani ujian dan sedang menunggu keputusan. Mana-mana individu yang berhubung atau bertemu saya dalam tempoh 10 hari lalu dimohon membuat ujian,” katanya.

Sementara, Abhishek menerusi Twitter turut memaklumkan, “Hari ini, saya dan ayah disahkan positif c0v1d-19. Kami berdua mempunyai simptom ringan dan dimasukkan ke h0sp1tal. Kami sudah memaklumkan kepada pihak berkuasa, keluarga dan kakitangan supaya melakukan ujian. Saya meminta semua supaya tidak p4nik dan bertenang. Terima kasih.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This evening I tested positive for COVID 19 .. have been shifted to Hospital .. authorities informed .. family and staff tested results awaited .. all those that came in close proximity to me in the last 10 days please get yourself tested

A post shared by Amitabh Bachchan (@amitabhbachchan) on

Bagaimanapun, ahli keluarga lain termasuk Jaya Bachchan, Aishwarya Rai Bachchan disahkan negatif. Mumbai, New Delhi, Chennai, Pune dan Bangalore adalah antara bandar India yang paling teruk dilanda koronav1rus.

Semalam, jumlah koronav1rus India melepasi 800,000 dengan lonjakan terbesar jumlah 27,114 kes dilaporkan dalam tempoh 24 jam.

Kementerian Kesihatan juga melaporkan 519 kem4tian lagi dalam tempoh 24 jam dengan jumlah kem4tian sehingga 22,123.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Sinar

 

Be the first to comment on "Amitabh, Abhishek Bachchan positif Cov1d-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*