Rita Rudaini Ded4h Pengalaman Bers4lin Ketika Bersama Bekas Suami

Pelakon Rita Rudaini mengimbas kenangan ketika melahirkan anak sulungnya, Airit Rayyan Rizqin sempena ulang tahun kelahiran ke-11.

Cerita Rita, kelahiran pertama itu disambut gembira oleh semua keluarga termasuk bekas suaminya iaitu pemain bola sepak Malaysia, Aidil Zafuan.

Menurutnya lagi, Aidil melayan semua permintaannya termasuk teringin untuk makan dan minum sesuatu sebelum melahirkan Airit.

“Buah hati pertama penuh sentimental value. Bila dia lahir, semua orang gembira macam sambut menang peper4ngan.

“Mommy, daddy (Aidil) ,maktok, tokwan, paklong, paksu dan semua keluarga tunggu kelahirannya.

“Dah dalam labour room tiba-tiba teringin nak makan cheese cake dan coffee. Dah daddy turun beli. Makan memag tak ingat dunia macam lupa nak beranak…

“Tengahari dia nak keluar tapi tak boleh sebab mommy tak pandai, pertama kali kan.

“Kemudian, dah terbelit tali pusat pula dan doktor kena forceps tapi tak boleh juga. Akhir sekali vacum laa dan keluar je ‘eh? Nape sebijik daddy ni?’ Ok lah tak kisah pun sebab anak kami juga,” katanya.

Rita berkongsi pengalaman bersalin itu di akaun Instagram miliknya.

Menerusi perkongsian tersebut, Rita memuat naik foto Airit bersama kek dan lilin berbentuk nombor 11 melambangkan usianya.

Pun begitu, Rita bersyukur kerana anaknya itu bersama dengannya susah dan senang menempuh liku hidup.

“Alhamdulillah, masa kecil susah nak senyum, pendiam tapi fokus dengan apa yang dia buat. Anak yang banyak tengok susah senang mommy, airmata mommy.

“Anak yang banyak belajar dari kesusahan mommy. Anak yang banyak faham perasaan mommy, anak yang membesar dengan seribu satu kisah kami.

“Tak sangka, anak ini ‘di pilih’ untuk jadi ketua keluarga kami. Airit Rayyan Rizqin moga akhlak mu seindah syurga. Besar nanti protect mommy dengan adik ya. Jangan main-main ya saya ada 2 anak lelaki yang strong dari kecil lagi hehe,” katanya lagi.

Rita dan Aidil berkahwin pada tahun 2008 dan bercer4i pada September 2013

Selain Airit Rayyan, mereka dikurniakan seorang lagi anak lelaki iaitu Airit Qaqa Arjuna, 9.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buah hati pertama…sentimental value…bila dia lahir,smua org hepi mcm sambut menang peperangan 😂mommy,daddy,maktok,tokwan,paklong,paksu n famili,kak wanie,aunty sis…smua tggu dia lahir…dah dlm labour room tiba2 teringin nk mkn cheese cake n coffee cbtl…dah daddy nya turun beli..mkn mmg xingt dunia mcm lupa nk beranak…tghari dia nak kluar tp xbole sbb mommy xpandai..1st time kann…dah terbelit tali pusat ,doc kena forceps..tp xle jugak..last skali vacum laaa 😂…kluar je ‘eh? Nape sebijik daddy ni 🙄’ ..😂ok lah xkisah..anak kami jugak 😂…alhamdulillah..masa kecik susah nk senyum,pendiam tp fokus dgn apa yg dia buat..ank yg byk tgk susah senang mommy😌airmata mommy..ank yg byk belajar dr kesusahan mommy..ank yg byk faham perasaan mommy…ank yg membesar dgn seribu satu kisah kami😌…xsangka…ank ini ‘di pilih’ utk jd ketua keluarga kami…..AIRIT RAYYAN RIZQIN,moga akhlak mu seindah syurga…besar nnti protect mommy dgn adik ye….jgn main2 ek,sy ada 2 ank lelaki yg strong dr kecik lg he3x 🥰

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Gempak

 

Be the first to comment on "Rita Rudaini Ded4h Pengalaman Bers4lin Ketika Bersama Bekas Suami"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*