“Terbaik Abang P0lis” -Aksi Anggota TergoIek Motosikal Tarik Perhatian Warganet

e-SSM Portal

Hampir tiap hari kejadian jen4yah berlaku dalam kalangan masyarakat kita. Lebih-lebih lagi melibatkan penj3nayah bermotosikal yang dengan mudah melakukan kesaIahan seperti mer4gut di khalayak ramai.

Tular dalam satu jam

Menerusi satu muat naik tular di Twitter petang tadi, seorang p0lis telah dilihat men4han beberapa orang lelaki yang didakwa mer4gut oleh pengguna sosial media.

Video yang dirakam di Jalan menghala ke Sungai Besi itu telah mendapat perhatian warganet dengan lebih daripada 3,000 RT dalam masa 1 jam.

Terjtuh dari motosikal

Namun begitu, apa yang menariknya di dalam video tersebut adalah salah seorang anggota p0lis yang bertugas telah terj4tuh dari motosikal dan tergolek dijalanan.

Walaupun perkara tersebut berlaku secara tidak sengaja, warganet mengakui tidak dapat menahan rasa geli hati dengan situasi c3mas itu.

Tergolek pulak!

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah men1ngg4lkan komen geli hati di muat naik yang dilakukan oleh pengguna Twitter.

“Sabar jap aku tongkat motor dulu.”

Namun begitu, kecekapan pihak p0lis dalam membant3ras j3nayah haruslah dipuji walaupun mengalami kejadian yang boleh menc3derakan diri sendiri.

Kesahihan daripada video yang dimuat naik itu tidak dapat dipastikan, namun menerusi posting yang dibuatoleh pengguna Twitter, anggota p0lis itu sedang menahan beberapa orang lelaki yang didakwa telah melakukan j3nayah.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : jalankami

 

Be the first to comment on "“Terbaik Abang P0lis” -Aksi Anggota TergoIek Motosikal Tarik Perhatian Warganet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*