Pelakon Noorkhiriah Wakafkan MPV Jadi Van Jenaz4h, Percuma Untuk Yang Memerlukan

e-SSM Portal

Siapa yang tidak mengenali pelakon Noorkhiriah yang memegang watak Aisyah dalam drama kegilaan ramai ‘Nur’. Aksi beliau dilayar perak sentiasa mendapat perhatian umum sejak mula masuk ke dalam industri seni sejak 1999.

Berdiri teguh dalam industri sejak lebih dua dekad lalu pasti mempunyai ramai peminat yang mengikuti dirinya. Penghijrahan beliau sebelum ini juga disambut dengan respon yang positif dari peminatnya. Dapat dilihat perubahan pada diri Noorkhiriah melalui perkongsian di laman sosial beliau dan berjaya memberi inspirasi kepada ramai muslimah di luar.

Baru-baru ini, melalui posting di laman Instagram Noorkhiriah, beliau telah mengubah kereta MPV miliknya menjadi van jen4zah.

“Alhamdulilah lepaskan kerana Allah. Akak sayang, maka akak jadikan #vanjen4zah”

NoorKhiriah juga mengalu-alvk4n kepada sesiapa sahaja yang memerlvk4n van jen4zah disamping menyediakan perkhidmatan percuma.

“InsyaAllah dah siap sepenuhnya nanti akak bagitahu. Terima kasih juga pada yang menyumbang” tambah beliau.

Melalui kemaskini yang berasingan NoorKhiriah memohon doa orang ramai agar usaha ini dipermudahkan. Tambah beliau, walapun hidupnya tidak mewah namun beliau merasakan perlu men1ngg4lkan sesuatu untuk kemudahan orang ramai sebelum beliau menutup mata.

”Mohon doakan Akak. Bohong Akak cakap kalau tak takut van jen4zah.  Akak tak kaya, tapi sebelum men1ngg4l Akak nak tinggalkan sesuatu buat semua.

”Setakat cerita dekat tv tu jangan kira. Jangan kira dosa pahala orang lain. Semoga kita istiqamah dalam perjuangan diri sendiri” katanya.

Perkongsian tersebut kemudian mengundang pelbagai respons positif dalam kalangan pengikutnya.

Semoga usaha beliau dirahm4ti Allah.

Sumber: NoorKhiriah

Pelaburan saham akhirat, Noorkhiriah jadikan kereta MPV sebagai van jenazah

Pelakon wanita berbakat, Noorkhiriah Ahmad antara salah seorang artis di Malaysia yang berjaya menjadi inspirasi peminat dengan imej dan penampilannya yang bertudung labuh.

Perubahan baik daridiri Norkhiriah ini sudah pastinya disambut baik oleh para pengikutnya dan sekaligus dirinya juga telah ikutan oleh orang ramai untuk berubah kearah kebaikan yang disarankan oleh agama islam.

Melalui laman Instagram, pelakon drama populur Nur ini berkongsikan bahawa kenderaan MPV miliknya akan diubah kepada van jenazah. Malah, Norkhiriah turut menyatakan bahawa dia turut menyediakan perkhidmatan pengangkutan jenazah secara percuma kepada umum.

Alhamdulilah lepaskan kerana Allah. Akak sayang, maka akak jadikan kereta belakang ni van jenazah. Bagi yang memerlukan dialu-alukankan dan perkhidmatan percuma. Katanya.

Diruangan komen, ramai pengikutnya dilihat terharu dengan khidmat yang dilakukan oleh Noorkhiriah ini sehinggakan ia menjadi satu ikutan kepada insan yang lain.

Semoga amal jariah yang dilakukan oleh Noorkhiriah bakal menerima kebaikan yang setimpal daripada Allah SWT.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : SiakapKeli

Be the first to comment on "Pelakon Noorkhiriah Wakafkan MPV Jadi Van Jenaz4h, Percuma Untuk Yang Memerlukan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*