“Kalau Korang Tak Sanggup, Aku Sanggup” – Zain Saidin Mahu Kerajaan Benarkan Tentera Dan Polis Guna…

e-SSM Portal

Mungkin kerana terlalu m4rah, suami kepada Rozita Che Wan, pelakon dan usahawan Zain Saidin memuatkan tiga entri yang sama di Instagram miliknya.

Entri tersebut memaparkan permohonan supaya p0lis dan tentera diberi kebenaran untuk mer0tan mereka yang ingkar denan perintah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Tolong share guys. Kami rakyat Malaysia mahu kerajaan benarkan Tentera dan p0lis menggunakan keker4asan bagi mengawal negara.

“Kami dah tak sanggup PKP ditambah lagi disebabkan mereka-mereka yagn deg1l kerana kerajaan terlalu berlembut.

“Dah lebih 14 hari tak kerja. Kami juga ada tanggungjawab yang perlu diselesaikan. Kasihanlah kami yang patuh pada PKP ni. Jangan kasihan kepada mereka yang degil,” terpapar seakan poster pada tiga entri di Instagram Zain.

Tambah Zain, dia sanggup menerima undang-undang tersebut sebagai salah satu langkah pencegahan yang patut diambil oleh pihak kerajaan.

“Please, please, please. Kalau korang tak sanggup, aku sanggup,” tulis Zain sambil meletakkan tanda pagar #toughlove #becrueltobekind.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Please please please kalau korang tak sanggup aku sanggup.. #toughlove #becrueltobekind

A post shared by Zain Saidin (@zainsaidin23) on

Walaupun jumlahnya sudah berkurangan, tetapi masih ramai lagi yang ingkar dengan arahan PKP bagi memutuskan rantaian w4b4k c0v1d- 19 daripada terus mereb4k.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Gempak

 

Be the first to comment on "“Kalau Korang Tak Sanggup, Aku Sanggup” – Zain Saidin Mahu Kerajaan Benarkan Tentera Dan Polis Guna…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*