Soalan Abah Dayah Pada Famly Arwh Abam Yg Mmpu Buat Kita Tump4ng Seb4k, Mampuk4h Ali Menjawab

Kec0h media sosial apabila Ali Puteh, adik kepada arw4h Abam meng4muk di media sosial gara-gara tind4kan Dato Seri Aliff Syukri ‘men3rjah’ ke rumah baIu arwh abangnya, Nor Hidayah Mohd Ali dan membuat live interview yang dimuat naik di Facebook live juga di Youtube miliknya.

Ali turut memuat naik status yang menggambarkan perasaan terkiIan dan berbaur penghin4 an terhadap kakak iparnya, namun posting itu telah dibuang selepas mendapat nasihan rakan terdekat dan dikec@m hebat oleh netizen.

Pihak Aliff turut dikec@m hebat kerana tind@kannya menanyakan beberapa soalan yang tidak sepatutnya seperti wasiat dan isu harta kepada baIu Abam itu disifat agak meIampaui batas

Namun dalam masa sama pendedahan mengejutkan itu membuatkan orang ramai kini berpendapat nasib Hidayah dan Hamzah, anak arwh sebenrnya tidak terbela.

Menerusi Facebook live itu juga, Aliff turut bertanyakan beberapa soalan kepada Hidayah antaranya perancangan Hidayah selepas ketiadaan Abam.

BaIu Abam itu kemudian menjawab dan berkata dia selepas ini akan menguruskan perniagaan bapanya.

“Selepas ini saya uruskan bisnes bapa saya” jawab Hidayah.

KERETA TIDAK DIBENARKAN GUNA

Namun seorang wanita berbaju kurung hitam dipercayai pembantu Aliff Syukri kemudian mengutarakan satu soalan tentang khabar bahawa kereta yang selalu diguna Hidayah telah ditarik oleh pihak keluarga Abam .

“Tapi saya ada dengar cerita yang kereta akak kena tarik, bagaimana akak nak uruskan bisnes tu? Boleh akak cerita sikit,” soal wanita berkenaan

“Haritu saya nak bawa anak saya pergi klinik kerana anak saya dem4m, saya minta kunci kereta tapi pihak sana tak bagi,” kata Hidayah

Hidayah memberitahu apabila pihak sana mendapat tahu bahawa kereta arwh nak dibawa pulang ke kampung, mereka cabut cukai jalan pada kereta

“Khabarnya arwh seorang yang sering bersedekah, bagaimana dari segi harta wasiatnya” soal Aliff lagi.

SEKARANG SAYA TIADA APA APA

tengok video di bawah ni

“Saya tak tahu belah sana(Abam) uruskan, sekarang saya tiada apa-apa. Saya cuma fikir nak besarkan anak sahaja,” jawab Hidayah lagi

Dalam pada itu, Ali Puteh dalam satu perkongsian di Instagram berkata dia dalam masa terdekat akan menjelaskan perkara sebenar

“Nanti saya akan beritahu kenapa saya berkata begitu, InsyaAllah ada kebenaran disitu. Doakan saya hamba Allah yang hina ini,” tulisnya.

Terdahulu Ali mencab4r Aliff Syukri berjumpa dengannya selepas video terbabit viral dan mendapat kec@man netizen.

KOMEN BAPA DAYAH 

Datok ALif bertanya apa perasaan pakcik

perasaan pakcik TAK PATUT buat dayah pihak sanalah

tak bagi satu pun pada dayah tu PAKCIK KES4L

APALAH KESAIAHAN DAYAH,,kalau dpt pihak sana berfikiralh

waras,banyakkan ilmu supaya menggingati yg tinggal,kita jgn

pandang pada harta,pandanglah pada budi bahasa

video minit ke 1.12 ke atas

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mereka menjamu makanan dan seluruh keluarga mereka melayan kami dgn baik…malah ketika live dilakukan di fb mereka mengetahui.. . . Nak tngok live sy gi je di youtube saya Tv Terlajak Laris sy ada buat rakaman smula (itu baru 10%) dan sy x salahkan Dan menang kan mana-mana pihak .. Saya hanya mendengar sahaja sebab saya tak nak mencari salah sesiapa … Sebenarnya kedatangan kami adalah untuk menziarahi dan menyampaikan bantuan dan ini telah dirancang oleh teman producer saya @junaidah_ayu yg telah di maklumlan 2-3hari dan mereka bersetujui dan bkn atas paksaan… sebelum Kedatangan kami di rumah beliau di Sabak Bernam bukan secara mengejut.. Buktinya siap makan2 lagi.. Jadi, sy rasa x adil jikalau sy dituduh “menerjah” dan melanggar sesuka hati saya. Hanya kerana tajuk tajuk yg diletakkan di media memberi unsur negatif ke atas nama saya dan mereka yang membaca pula tidak melakukan apa apa inisiatif untuk selidik perkara yng sebenar, adilkah bagi saya untuk berada dalam situasi ini?

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber :penakita

Be the first to comment on "Soalan Abah Dayah Pada Famly Arwh Abam Yg Mmpu Buat Kita Tump4ng Seb4k, Mampuk4h Ali Menjawab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*