“Mak Punya Susu, Bapak Yang Dapat Nama” – Rita Rudaini Muatnaik Gambar Anak Tarik Perhatian Netizen

0
5

Ramai sedia maklum pelakon cantik Rita Rudaini mempunyai dua orang anak lelaki hasil perkahwinannya dengan pemain bola sepak terkenal, Aidil Zafuan. Anak-anak mereka bernama Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna.

Namun begitu jodoh mereka tidak panjang dan berakhir dengan penceraian. Aidil kemudiannya berkahwin lain. Manakala sehinggakini Rita masih lagi belum berjumpa pengganti Aidil dan dia membesarkan kedua-dua anaknya sendiri.

Walaupun sebelum ini pelbagai kisah duka rumahtangga Rita menjadi viral di media sosial, namun semuanya tidak mematahkan semangat Rita untuk menjadi seorang ibu yang terbaik buat anak-anaknya.

Menerusi akaun instagram, Rita juga selalu berkongsi gambar dan video anak-anaknya. Rita turut memuatnaik aktiviti anaknya yang juga minat bermain bola sepak.

Terbaru, Rita memuatnaik gambar anaknya, Arjuna di pintu gol. ‘Caption’ yang ditulis oleh Rita mendapat perhatian netizen.

Semua sedia maklum, Aidil merupakan antara salah seorang pemain bola sepak yang handal dan hebat di Malaysia. Bakat dan minat Aidil menurun kepada anak-anaknya.

Netizen beranggapan mungkin Rita memaksudkan bahwa Rita yang bersusah payah membesarkan anak-anaknya, tetapi bila anaknya bermain bola, nama ayahnya pula yang dikaitkan.

Kapsyen IG : 

Mak punya susu,bapak yg dpt nama …… pepatah melayu baru 😉

VIDEO : 

Rata-rata peminat kagum dengan kesabaran dan ketabahan Rita membesarkan anak-anaknya. Antara komen-komen peminat :

Tahniah sis…Teruskan apa yang ada sekarang…

Semoga kebahagiaan kekal milik sis dan 2 hero pujangga…

Abaikan saja kak mulut makcik-makcik bawang…

Apapun, BS harap semoga Rita Rudaini tabah dengan semua ujian yang dihadapinya. Setiap manusia diuji Allah, itu tandanya Allah sayang. Setiap orang ujiannya tidak sama, berbeza-beza. Yang penting cara kita berhadapan dan mengatasinya.

Tak pernah sisturr bagi mereka tak ingat – Rita Rudaini

KUALA LUMPUR 4 Dis. Walaupun ada yang mendakwa pelakon jelita, Rita Rudaini seakan tidak ‘move on’ dengan bekas suami iaitu pemain bola sepak kebangsaan, Aidil Zafuan namun ramai netizen setuju dengan cara Rita mengingatkan anak-anaknya tentang kewujudan bapa mereka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ramai DM sisturr mintak sisturr buat #10yearchallenge ….Alahaiii 🙈 sisturr segan sbnarnyaa…..Nah! Ni #10yearchallenge sisturr…nk buat lagu mana,dah tahun 2009 tu pic sisturr masih ada suami…xdak plak pic sisturr single 🙊 …nk tutup or crop xsampai hati sbb masih hidup….xpa lah,xsalah pon,kenangan 2009 xle di ubah n xbole di padam..kannn 😉…jd kan sbgai satu perjalanan hidup yg penuh pengajaran dan kenangan…Amacam #10yearchallenge sisturr? 😝 byk perubahan x? Sama je kan..dulu bertiga skrg pon bertiga jugak 😂 …ni baru btui PICTURE #10yearchallenge tau 😘 …sisturr xde nak letak pic tipu punyaaa looohh 😝 ……THE END….

A post shared by Rita Rudaini (@ritrud727) on

Jika dilihat di laman Instagramnya, kebelakangan ini Rita rajin berkongsi tentang aktiviti anak-anaknya, Rayyan dan Arjuna yang nampaknya mewarisi bakat bapa mereka dalam arena bola sepak.

MHE TV melaporkan, sempena cuti sekolah, Rita selalu membawa anak-anaknya turun padang bermain bola sepak bersama RR Cougars FC.

Membalas satu komen pengguna akaun dengan nama @sephianana, Rita menegaskan dia tidak pernah lupa untuk mengingatkan kedua-dua anaknya tentang bapa mereka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ada manusia yg tidak senang dan goyang klau kami berbaik…..walaupon demi ank2….gigih laaa cuba nak laga kan kami….anak2 kami jd mangsa……KEJI dan JIJIK….AIDIL dan RITA ni jgn bg dekat,jgn bagi baik…….nape ek? Adakah klau kami dekat n berbaik,kami jd spt lagu stacy ‘bergabung meletop’ ?……rancang lah mcm mana pon….buat lah mcm mana pon 🙃….biar pon beribu tahun….sisturrr ok ja….sbb sisturr percaya,satu hari nnti,TUHAN akan bisik kan hanya yg BENAR pd Daddy ryanjuna 😌…. #sislanjesupper #AIRIT

A post shared by Rita Rudaini (@ritrud727) on

“Tak pernah sisturr bagi mereka tak ingat…dah besar faham sikit ni, sisturr keluarkanlah segala khazanah daddy dia tinggal…video pergi holiday pun sisturr baru tunjuk semalam,” jawab Rita.

Apa yang lebih menarik perhatian warganet ialah apabila Rita turut berkongsi khazanah yang ditinggalkan Aidil Zafuan termasuk jersey milik Aidil yang kemudiannya dihadiahkan kepada Rayyan.

“Bangga mommy ada anak-anak yang tidak meminta-minta. Yang selalu bersederhana, yang selalu menghormati perasaan mommy. Yang lembut hati.

“Tak kisahlah jersey baru ke jersey lama ke, tapi itu satu-satunya jersey yang daddy tinggal dan satu-satunya sentimental value dan kenangan untuk korang tau…yang dia adalah daddy korang…gud luck,” luah Rita.

Baguslah macam tu. Walaupun tidak membesar dengan bapa kandung mereka, tetapi sebagai ibu, Rita tidak pernah lupa mengingatkan anak-anaknya tentang bapa mereka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mcm2 spekulasi manusia klau sis up kn pic anak2 sis..’xbg jumpa anak lah,dendam sampai anak jd mangsa lah,xbg anak main bola sbb dendam kt pak dia lah’ …..mmm seronok sis baca cerita dongeng rekaan manusia luaq sana…..nah! Sis lanje pic anak beranak 😘 maaf lah pic lama tp ada ‘nilai sentimental’ tau 😘….pic baru xdak so sis lanje pic lama jerhh…sis xdak masalah pon dgn bekas sis..kita org xgado pon…pandai je manusia2 buat skrip telenovela 7tahun 7 keturunan,xabis2 cite ‘posh n beckham’ ni 😂 ..sampai anak2 sis dah besaq dah..sis ok je,xdak masalah pon..kita husnuzon je..anak2 sis main bola pon sis support…buat apa nk halang cita2 depa…cita2 depa cita2 sis jugak 😉 …ada org kata pulak ‘gigih nk bg ank main bola jugak’ ..lorrr xkan nk bg main masak2 kot…dah depa budak laki..bolasepak xle di pisahkan dr budak lelaki…darah ka,keturunan ka,kuah ka ,nk buat lagu mana da depa minat sis antaq la blajaq…ramai jugak dok komen klau upload pic ank,’muka bapak sgt’ .,.kompom laa muka bapak..dah hasil tuai dr ‘AI+RIT’ …xkan kluaq muka brat pitt pulak 😂 ……lps ni jgn pulak kata bila sis up pic ni,kata plak sis xhormat pihak sana pulak 😂😂 ..nk buat lagu mana dah DNA pak depa..xsalah lah sis boh pic depa anak beranak 😝 sis xde masalah dgn Daddy ryan n juna 😘 ..harap lps ni xdak lah nk pertikai sis xbg itu ini ye…xkan smua sis nk cite kt korg 🙃 …. Xpe nnti 1day mommy bwk tgk Daddy game ye 😘 @airitqaqa727 n @airitryan727 tggu Daddy bg tiket 😘 #sislanje

A post shared by Rita Rudaini (@ritrud727) on

Bak kata pepatah, air dicincang tak akan putus. Salute dengan cara Rita yang semakin cool dan matang berdepan dengan kutukan netizen.

Untuk berita hiburan terkini lagi sensasi layari www.mhetv.my – UTUSAN ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  

 

Sumber  : Berita steady

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here